Junioren från Domino, Västervik, vann junior-EM och har lånats av elitserielaget Kaskad under säsongen. Men efter att Domino åkte ned till division 1, bestämde sig till slut William för att gå över till Kaskad.

Det i hård konkurrens från flera klubbar, bland annat konkurrenten Clan.

Klubben som huserar i Williams hemmahallen på bowlinggymnasiet.

– Vi har haft en dialog givetvis med honom. Han bestämde sig igår för oss, säger Karlsson om den dubbelfattade bowlingtalangen.

En spelare som kommer förstärka truppen ytterligare är talangen Filip Wilhelmsson från Köping.

Träningsvillig spelare med landslagsmeriter, ligger runt topp 20 i landet.

– Han är väldigt ambitiös och anpassar sin jobbsituation så att han kan träna rätt mängd. Nu gäller det att vi kan matcha upp alltihop också så att det fungerar, säger Peter Karlsson om tillskottet.

Ur det perspektivet kanske det inte var en slump att Kaskad också lockat till sig Johan "Ekis" Ekström. Förbundskaptenen till junior- samt damlandslaget. Ett bowlingnamn som passar bra med de nya spelarna William och Filip.

– Johan har varit nere hos oss tre gånger under säsongen och instruerat samt haft individuell träning. Det ska bli kul att få honom med i gruppen. Han kommer dock bara spela om han har tid, då han har en heltidstjänst på bowlingförbundet. Men verkligen kul att få med honom.

Ny är också Jan Ågren från Nyköpingsklubben Mini Arccus Club (M.A.C.).

Truppen är så gott som klar.

– Det känns som folk vill komma igång och träna direkt för nästa säsong, säger Peter Karlsson efter en lyckad "silly season".