Det är snart tre år sedan som Anna lämnade Västervik Basket för att börja studera på Sanda i Huskvarna och spela för Wetterbygden i division 1.

För ett par veckor sedan fick Anna var med om en av hennes häftigaste upplevelser som basketspelare hittills när hon ställdes mot Janel McCarville i samband med att Wetterbygden spelade mot AIK i Superettan.

34-årige McCarville är en världens bästa basketspelare med flera säsonger i den amerikanska proffsligan WBNA samt att hon har vunnit EuroLeague på damsidan.

– Det var en häftig upplevelse att få spela mot henne. Hon hittade passningar som ingen av AIK:s guards gjorde. Vi är nästan lika långa, men hon väger säkert 35 kilo mer än mig. Det var omöjligt att flytta på henne. Just då var man mest irriterad när man inte lyckades flytta på henne. Som minne har jag ett ärr i läppen fortfarande, säger Anna Dahl, som är 192 centimeter lång.

Anna kan se tillbaka på en lyckad säsong med Wetterbygden. Till våren tar Anna studenten och det fanns erbjudande om att studera i Kanada eller USA, men Anna har valt stanna kvar ytterligare en säsong i Wetterbygden.

– Enligt FIBA Europas hemsida stod det att jag var kanadensisk medborgare och en coach för ett college i Kanada hörde av sig, men när jag berättade att det inte stämde så blev det svårare eftersom de bara får ta in tre spelare med utländskt pass.

Wetterbygdens amerikanska Brooke Le Mar tipsade sin gamla collegecoach om Anna och coachen hörde av sig.

– Vi har haft lite kontakt, men jag kände att vi vill vara kvar i Sverige ytterligare ett år. Vi ska dock hålla kontakten.

– Jag har inte haft college som någon dröm, utan kanske mera Europa. Det är rätt stor skillnad på spelsätt mellan college och Europa.

Det är en mer säker Anna Dahl som lämnar Sanda jämfört med när hon började på skolan hösten 2014.

– Jag har utvecklats både som person och spelare. Då visste jag inte vad jag ville. Nu vet jag lite mer vad jag vill.

När Anna började på Sanda var det som center. Den senaste säsongen har hon spelat mera som forward och det är en roll som har passat henne riktigt bra.

– Vi har en coach som gärna spelar med två stora spelare. Det gör att jag får spela ute på planen istället för under korgen. Det innebär att jag skjuta treor samt attackera korgen. Det är ett spelsätt som passar mig bättre, konstaterar Anna Dahl.

I Superettan spelade Anna i snitt 24 minuter. Hon gjorde i snitt 6,3 poäng och tog 6,6 returer i snitt per match. Därmed var hon lagets bästa returtagare.

Fortsätter Anna att utvecklats som hon har gjorts de senaste säsongen så har går hon en ljus framtid tillmöttes.