Under förra veckan tränade 21-årige Hjalmar Grahn med division 2-laget Vimmerby vid flera tillfällen och tanken är att han ska fortsätta göra det.

Under måndagen och tisdagen den här veckan kommer Hjalmar träna med VFF för att resten av veckan träna med Vimmerby

– Under de närmaste veckorna kommer jag att träna med båda klubbarna. Det finns en bra dialog mellan klubbarna som gör detta möjligt, säger Hjalmar Grahn.

– Det kommer dock inte dröja allt för länge innan jag tar ett beslut hur jag tänker göra. Det finns både fördelar och nackdelar med båda alternativen.

Vad har varit den största skillnaden att träna med Vimmerby?

– Tempot och första touchen med bollen. Det gäller att veta när man får bollen vad man ska göra annars är den borta, svarar Hjalmar.

Något som talar för att Hjalmar stannar i VFF är den satsning som klubben gör med tanke på alla nyförvärv klubben har gjort klart med.

– VFF ser ut att få ett väldigt bra lag och det är superkul med konkurrens. Det är bara bra, menar Hjalmar.

Hjalmar har under sina fem säsonger i VFF:s A-lag svarat för 35 mål där 2014 var den bästa säsongen då han svarade för hela 19 mål.

– En väldigt intressant spelare, inte minst tack vare sin längd. Jag är 191 centimeter lång, men när jag står bredvid honom känner jag mig kort. Från vår sida är det helt klart ett seriöst intresse. Vi har haft kontakt med Hjalmar tidigare, men då har det inte riktigt passat, säger Vimmerbys tränare Johan Carlsson till Vimmerby Tidning.