Storsatsning på lokalfotboll – så sänder vi framöver

Fotbollen har fått tummen upp – och våra livesändningar också. Det blir en hel del livesänd sport framöver.

Du kommer att kunna se gott om lokalfotboll på våra sajter under sommaren och hösten.

Du kommer att kunna se gott om lokalfotboll på våra sajter under sommaren och hösten.

Foto: KRISTER ANDERSSON

Fotboll2020-06-11 06:30

Under förra veckan kom klartecknet. Nu blir det fotboll och söndagen 14 juni utgör startskottet för en efterlängtad säsong som genomlidit en lång väntan på premiär. Men nu är den här – och du kommer kunna följa den lokala fotbollen på våra sajter. 

– Man har väntat länge på att säsongen ska komma i gång. Nu när den till slut gör det så kommer vi finnas på plats på flera matcher i de lägre fotbollsserierna och livesända. Det är en mycket spännande satsning, säger Malin Belfrage som är sportchef för Öst Media Syd.

Under sommaren och vidare in på hösten kommer du som prenumerant kunna se rikligt med livesänd sport på Västerviks-Tidningen, Vimmerby Tidning och Kinda-Posten. Vår ambition är att sända merparten av matcherna med Västerviks FF i division 3 men det blir även en hel del fotboll från de lägre divisionerna. Särskilt Division 4 nordöstra Småland på herrsidan och Division 2 Nordöstra Götaland på damsidan.

– När man tittar på vilka lag som spelar i de här serierna så inser man snabbt att det finns en hel del riktigt heta derbyn. Och det är en extra krydda att allt spelas som en enkelserie där alla lag bara möter varandra en gång. Det gör att varje match gäller extra mycket.

Först ut den här säsongen är ett hett nykomlingsmöte mellan Västerviks FF och Malmslätts AIK på söndag. Sändningen startar 13:50 och kommenterar matchen gör Sportens Jonathan Åhman. Om man vill hålla sig uppdaterad kring vilka matcher vi sänder så kan man göra det genom livekalendern som finns att hitta på våra sajter.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!