Västerviks simhall byggdes för 42 år sedan och åldern börjar ta ut sin rätt. Simbassängen har behövt renoveras en hel del de senaste åren och den har ibland fått stänga för akuta renoveringar. Senast på måndagen stängdes simhallen på grund av en vattenläcka.

– Vi är dessutom trångbodda. Vi ser ett ökat tryck på motionssimmet. Dessutom har vi en väldigt stor simklubb som behöver träningstid och så alla skolelever som kommer hit, säger Helén Lambertsson, föreståndare för simhallen.

Den senaste tiden har Västerviks simhall utökat sina öppettider.

Artikelbild

| Nybygge. Christer Lundh och Heléne Lambertsson hoppas att landstinget ska delta i projektgruppen om en ny simhall i Västervik.

– Vi öppnar redan kvart över sex om morgnarna. Det är trendigt att simma, många tränar inför triathlon till exempel, säger Helén Lambertsson.

Hela Bökensvedsområdet ska på sikt ses över.

– Men simhallen har en annan prioritet, den vill vi börja med, säger Christer Lundh, administrativ chef med ansvar för simhallen.

En projektgrupp som består av bland annat simhallens restaurang, Actic, simklubben och representanter från skolor har bildats. Helén Lambertsson och Christer Lundh ser gärna att även landstinget deltar i projektgruppen. Gruppen ska lämna in sitt förslag i slutet av november till politikerna för beslut.

– Vi skulle vilja ha öppet året runt och vill gärna ha verksamhet utomhus också, säger Helén Lambertsson.

– Kanske lite lekytor och någon liten bassäng utomhus. Och så kan man gå in och simma, säger Christer Lundh.

Västerviks simhall har ungefär 100 000 besökare per år.

– Det ska bli jättespännande att höra alla åsikter, säger Helén Lambertsson och berättar att det redan på tisdagseftermiddagen har hunnit komma in tre förslag.