Det var vid 13.15-tiden under måndagseftermiddagen som larmet kom om en vattenskada i ett flerfamiljshus på Nedre Norrbackagatan 1 i centrala Västervik. Delar av källaren i lägenhetshuset hade fyllts av centimeterhögt vatten på grund av en vattenläcka.

– Det upptäcktes av en av våra hyresgäster och det vi fick göra var att stänga av vattnet akut, säger Pelle Svensson, fastighetsförvaltare vid Västerviks Bostads AB.

Räddningstjänsten var snabbt på plats och kunde påbörja saneringsarbete i form av att suga ut vatten.

– Det finns förråd på källarplan och vi försöker rädda så mycket vi kan, sade Jörgen Svensson vid klockan 13.45.

Enligt bostadsbolaget är det korridorer, ett hisschakt och förrådsyta som främst har drabbats av läckan.

– Vi har påbörjat torkning, men vi hittade ett golv längre in som blivit förstört, det kommer ta veckor att fixa, berättade Pelle Svensson under måndagseftermiddagen.

Enligt uppgift från Eniro finns det ett 20-tal personer bosatta på adressen. Bostadsbolaget uppger att ett flertal förråd drabbats av vattnet.

– Vi har knackat dörr så många av våra hyresgäster är redan informerade. Det vi kommer göra i dag är att informera via lappar i brevlådorna och även fortsätta söka de hyresgäster som vi inte fått tag på. Men det är inte så att man måste slänga sig hem på grund av det här. Vi har inte heller brutit oss in i några förråd.

Upphovet till vattenläckan kunde snabbt åtgärdas.

– Det är givetvis oturligt, det är tyvärr sånt som händer när man äger fastigheter, säger Per Svensson.

Eventuella skador på egendom inne i förråden faller under hyresgästernas egna hemförsäkringar.