Av döma av de som tagit sig till informationsmötet på Campus i Västervik under torsdagskvällen är intresset för att gå utbildningen stort. Ett femtontal personer från flera kommuner har hittat hit.

Det handlar om en yrkeshögskoleutbildning för att bli specialistundersköterska med inriktning mot äldre. 25 utbildningsplatser finns och Eva Lindgren Petersson och Caroline Oscarsson från Nova, Oskarshams motsvarighet till Campus Västervik, förutspår att kursen blir fulltecknad. Det är de som står för utbildningen, som läses på Campus i Västervik.

– Det är en distansutbildning där man träffas två dagar var tredje vecka för lektioner, säger Eva Lindgren Petersson.

Artikelbild

| Söker. Patrick Tidman kommer att söka. Han vill utvecklas och har länge velat plugga vidare.

Två år studerar man, på halvfart. Vid avklarad examen finns egentligen inga rena specialistundersköterskatjänster, utan utbildningen är ett komplement till den utbildning man redan har.

– Efter den här utbildningen kan man ta specialuppdrag på sin arbetsplats. Det kan handla om att arbeta i ett palliativt team, vara handledare eller ansvara för olika datasystem, fortsätter Eva Lindgren Petersson.

Patrick Tidman arbetar i hemtjänsten i Hultsfreds kommun.

– Jag har velat plugga vidare länge och tänkte att jag nu kan göra det inom mitt yrke. För mig handlar det mycket om att utvecklas som person. En bonus blir också att det kan leda till mer ansvar och andra typer av arbetsuppgifter, säger han.

Caroline Oscarsson:

– Många pluggar också för sin egen skull så klart. Man märker att man kan sitt yrke och får ökat självförtroende.