– Det har varit väldigt intensivt. Jag har ofta börjat före sju på morgnarna och slutat vid midnatt eller senare, säger Ann-Caterine Kareliusson när VT hälsar på.

Den 13 juli fick hon det tillstånd som krävs för att få bedriva vandrarhem, och därmed kunde Marsbäcken öppna. Här finns totalt 44 bäddar fördelat på olika stora rum.

– Beläggningen har pendlat mellan 60 och 80 procent, men just i dag är det över 90 procent, säger Ann-Caterine Kareliusson.

Artikelbild

| Driver vandrarhem. Den 13 juli fick Ann-Caterine Kareliusson tillstånd att bedriva vandrarhemsverksamhet på Marsbäcken-området.

Hon siktar på att hålla öppet hela året och vill gärna fortsätta att utveckla verksamheten. Under den första månaden har hon haft turister från bland annat Sverige, Norge, Danmark, Schweiz, Frankrike och Finland.

– Det är väldigt blandat, från unga personer till pensionärer. Det är roliga möten.

Det var i maj som Ann-Caterine flyttade hit. Hon ville söderut i landet och var samtidigt sugen på att prova något nytt.

– Jag älskade verkligen mina arbetskamrater i Östersund, men jag var trött på vintern och kände att jag måste ta det här steget.

Artikelbild

På några veckor hade hon ritat om livskartan och flyttat hit. Första tiden gick framförallt åt till att städa och ställa allt i ordning, men också för att ordna alla administrativa saker det innebär att starta ett företag.

Vad är den största skillnaden i ditt liv nu?
Artikelbild

| Sägs upp. Kontraktet mellan Stiftelsen Marsbäcken och Ann-Caterine Kareliusson, som bedriver vandrarhem på Marsbäcken, har sagts upp i förtid. Ursprungligen var kontraktet på tre år, men kommer nu att löpa ut den sista april 2018. Vad som händer efter det är ännu oklart.

– Det är att jag tycker att det är roligt att gå till jobbet, just nu vill jag inte tillbaka till ett kontorsjobb.

– Och sen att vakna och gå ut och se den är utsikten, det är helt fantastiskt. Det ger ro till själen, säger Ann-Caterine Kareliusson.