125 lag med tre deltagare i varje lag har samlats vid Lysingsbadet i Västervik för att fiska gädda. Längs hela infarten till Västervik resort Lysingsbadet står bilar med båtar på släp uppradade, allt för att deltagarna ska komma iväg och i vattnet så fort som möjligt.

– Många kommer hit redan ett par dagar innan, tar lite semester och gör en större grej av det här, de verkar trivas, säger Jonas Hellström.

Det är han som tillsammans med sin kollega Tom Josefsson arrangerar tävlingen.

Artikelbild

| Arrangörer. Jonas Hellström (t v) och Tom Josefsson berättar att tävlingen fortfarande lockar mängder av sportfiskare.

– Om vi tittar på de som deltar i tävlingen är det väldigt många som återkommer år efter år. Vi ser det som ett kvitto på att vi arrangerar en bra tävling, säger Tom Josefsson.

Några minuter innan start är Team Skeppa sportfiske vid sitt ekipage för att göra i ordning det sista. De har varit med, i olika konstellationer, sedan runt 2010.

– Vi vann 2012 och det siktar vi på i år också. Men det ska tydligen vara rätt trögt fiske, säger kapten Dennis Zetterberg.

Tobias Jackteus är också laddad inför starten.

Artikelbild

| Lag. Team Skeppa sportfiske från Norrköping satsar på att vinna. Från vänster: Johnny Andersson, Dannis Zetterberg och Tobias Jackteus.

– Alltså under tävling är det här blodigt allvar för oss. Efter dagen kan man klappa alla på axeln och ta en bärs ihop, men vi tar det här på allvar, samtidigt som det är kul, säger han.

Vid starten rusar de mest angelägna till bilarna. Några tävlande valt att lägga sig med båt i vattnet redan.

Artikelbild

| Start. Minuterna innan starten går blir stämningen mer koncentrerad bland de tävlande.

– Det här är en bra tävling, det är därför vi återkommer hela tiden. Det är mycket prestige i det här, många vill visa sina "skills" (färdigheter reds. anm.), säger Dennis Zetterberg.