20 av tomterna vid Hästhagssjön har köpts av Kenth Carlsson och sönerna Sebastian, Jonatan och Hampus Merkel. De ska via bolaget Vikfast i sin tur sälja tomterna vidare via fastighetsmäklare och Jonatan Merkel har god tillförsikt.

– Om tre år är det färdigbyggt, säger han.

Och även om det är med glimten i ögat så är det ändå det som är målet. I kommunens översiktsplan finns det mark för att 400 tomter kan styckas av och Kenth Carlsson tycker att de här 20 tomterna är en bra start för utbyggnaden mot Hornslandet.

Artikelbild

| Visningshus. Två enplansvillor ska byggas och fungera som visningshus. Det första ska byggas en tomt bortom där Kenth Carlsson står.

– Vi kommer att prioritera det här, säger han.

Tomterna är mellan 1 100 och 1 400 kvadratmeter stora och enligt bedömningar ska de passa både äldre och barnfamiljer. Tomterna är gjorda för att bygga suterränghus, enplansvillor eller en- och en halvplansvillor på. Snart ska två visningshus byggas upp, två enplansvillor. Den ena tomten för visningshusen är klar, det andra huset vet de inte var det ska vara än. Men klart är i alla fall att det ska ligga mot vattnet, det är de tio tomterna som kommer släppas först. Sedan finns ytterligare tio tomter på andra sidan vägen.

– Det verkar vara ett väldigt stort intresse, det är många som åker in här och tittar, säger Kenth.

Solceller är något som Carlsson Merkel redan satsat på med Hotell Fängelset och ett flerbostadshus på Hallströmsgatan. Jonatan Merkel säger att läget på "Nya solsidan" som området kallas ger en god möjlighet att installera solceller på husen.

Artikelbild

| Sjöutsikt. Tack vare det soliga läget vid sjön tror Kenth Carlsson och sönerna att det kommer passa bra att bygga solceller på husen.

– Det vore skoj om det blir av. Det är ett bra läge att bygga miljövänliga hus här, säger han.