Polisen är fortsatt förtegen om omständigheterna kring de flera grova brotten.

Klart är i alla fall att den misstänkte är en man i tjugoårsåldern. Han misstänks nu för grov misshandel, olaga frihetsberövande, rån och grovt olaga hot. Var brotten ska ha ägt rum mer exakt vill polisen heller inte uttala sig om, på grund av förundersökningssekretessen men brotten ska ha skett i södra kommundelen under natten mot juldagen.

Utredningen pågår och Susanne Hafström vid polisen i Västervik säger att det kan komma att bli tal om fler gripanden i fallet. Det är därför man inte vill berätta mer i detalj om de misstänkta brotten.

Artikelbild

| Brott. Mannen i tjugoårsåldern är misstänkt för flera grova brott. Han begärs häktad under tisdagen, och fler gripanden är att vänta, enligt polisen.

Uppdatering 15:27:

Mannen häktades under tisdagen för brotten grov misshandel, olaga frihetsberövande och rån. Åklagare Kerstin Eriksson säger att mannen fortfarande är misstänkt för olaga hot, men att hon inte tog upp det som en egen gärning då hot ingår i både rånet och frihetsberövandet. Anledningen till att mannen häktades var risken för återfall i brott och risken att han ska förstöra utredningen. Mannen förnekar brott.