Gunnebo musikkÄr tar med publiken jorden runt

Den 27:e oktober Ă€r det dags för Gunnebo musikkĂ„rs traditionsenliga höstkonsert pĂ„ VĂ€sterviks teater och konferens. Just nu Ă€r man i full gĂ„ng med repetitionerna dĂ€r tvĂ„ nya ansikten finns med – blott 13 Ă„r gamla.

Vidar Zettergren Stejver, som ÄcksÄ Àr 13 Är, ser fram emot konserten. "Visst kan man bli nervös, men det gÀller att tÀnka att det inte Àr nÄgon publik" sÀger han.

Vidar Zettergren Stejver, som ÄcksÄ Àr 13 Är, ser fram emot konserten. "Visst kan man bli nervös, men det gÀller att tÀnka att det inte Àr nÄgon publik" sÀger han.

Foto: Filip Gustafsson

Gunnebo2019-10-21 22:00

Årets konsert har fĂ„tt namnet "Jorden runt".

– Vi brukar ha en höstkonsert varje Ă„r med lite olika teman. I Ă„r tror vi att vi kan ta med publiken pĂ„ en resa dĂ€r man utgĂ„r frĂ„n Sverige och fĂ„r landa och lyssna pĂ„ musik frĂ„n de flesta vĂ€rldsdelarna. Jag tror vi ska lycks med det i alla fall, sĂ€ger Malin Nordlund, ordförande i Gunnebo musikkĂ„r.

Vad hoppas ni pÄ med "Jorden runt"?

– Naturligtvis hoppas vi att det kommer en stor publik. Vi har en vĂ€ldigt trogen publik som alltid brukar komma, men vi hoppas ocksĂ„ kunna hitta en ny publik som vill vara med och stödja det lokala musiklivet.

Flera orkestrerar i landet har problem med att hitta nya förmÄgor som vill spela blÄsinstrument, men genom en rekryteringssatsning och ett fint samarbete med Kulturskolan har Gunnebo musikkÄr under hösten lyckats locka Vidar Zettergren Stejver, slagverkare, och Melker Valtersson som spelar trumpet. BÄda blott 13 Är gamla.

– Jag hade inget att göra pĂ„ tisdagskvĂ€llar och det hĂ€r var roligt. Det bĂ€sta Ă€r att trĂ€ffa folk och spela trummor konstaterar Vidar.

Ser ni fram emot höstkonserten?

– Ja det ska bli roligt, svarar Melker.

NĂ„gra av orkestermedlemmarna har varit med i musikkĂ„ren lĂ€ngre Ă€n de tvĂ„ nytillskotten har levt – tillsammans. Och det pratas i övningslokalen om deras fina talanger.

Kan ni lÀra er nÄgot av de Àldre?

– Nja, jag tror nog att det mer Ă€r jag som kan lĂ€ra dem, svarar Vidar.

Orkestern leds av dirigent Annika Ronngaard.
Orkestern leds av dirigent Annika Ronngaard.
Karta: Gunnebo
SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!