På tisdagen hade han besök av LRF och riksdagsman Anders Åkesson, Centerpartiet. De ville veta mer om hans situation och höra hans uppfattning om hur myndigheterna agerat.
– Länsstyrelsen var snabba och tog beslut nära nog med vändande post. Men efter det har ärendet stannat hos naturvårdsverket. Ska det bli en tredje attack hos Åke innan man kommer till beslut, säger Sven Bergman, som är utredare hos LRF i Vimmerby.
Åke Hallberg berättar för VT om en svår tid efter attackerna som tagit 18 av hans får. Idag har han förstärkt stängsel där 27 av djuren går på bete. Resten, mer än 50 djur, har han fått ta in i ladugården av rädsla för nya attacker.
– Vargen har synts i närheten bara för en vecka sedan. Det tar hårt psykiskt. Vad är det för syn jag kommer att möta när jag går ut i hagen, frågar han sig.
Att merparten av hans besättning nu är inomhus skapar nya problem. Egentligen får han inte ha dem inne under sommartid när de ska hålla beteshagarna öppna. Samtidigt får han inte hjälp med att avliva den varg som attackerar djuren när de är ute.
– Han har hamnat i en svår sits. Helt klart måste det gå snabbare att få fram ett beslut från naturvårdsverket. Det är en komplex situation, men det går inte att förena varg med tamboskap och betesdjur, säger Anders Åkesson.
Men på tisdagen beslutade Naturvårdsverket att säga nej till skyddsjakt, ett beslut som inte nått fram till Anders Åkesson under besöket hos Åke Hallberg.
Naturvårdsverket menar att det inte tagits några spillningsprover från angreppsplatserna och att det därför inte kan uteslutas att det skulle kunna vara fråga om mer än en varg. Några observationer har inte gjorts sedan den 10 juni och det går inte att fastställa att vargen finns kvar i länet, enligt naturvårdsverket.
– Blir det nya angrepp får man ansöka på nytt om skyddsjakt. Eftersom vi inte är säkra på att vargen är kvar i reviret kan vi inte bevilja skyddsjakt, säger Lars Plahn viltsamordnare på Naturvårdsverket.