Det var dags för motorsällskapets Rabiat Motors uppvisning. Det är klubben där medlemmarna brinner för bilar, motorcyklar och motorer. Men några motorcyklar fick inte publiken se den här gången av säkerhetsskäl.

– Det har varit några vurpor och avåkningar under åren, berättar Christian Rosendahl hos arrangören Rabiat Motor.

Föreningen bildades av motorentusiaster i Västervik för elva år sedan och lika länge har man arrangerat stripptävlingar på flygplatsen. Även om man vid något tillfälle haft problem med att få hyra anläggningen.

Tävlingen genomfördes i tre klasser. Det gäller att köra så snabbt som möjligt på den 402 meter långa banan. De riktigt snabba bilarna körde var för sig, de andra i par – också det av säkerhetsskäl.

– Egentligen tävlar man bara mot sig själv och klockan, säger Christian Rosendahl.

I år kunde klubben bjuda publiken på en extra sevärdhet, Samuel Yngvesson från Vrigstad. Samuel är Sveriges snabbaste i sin klass – fyrhjulsdrivna bilar. Han har kört de 402 meterna på smått otroliga 8,15 sekunder. Det är en halv sekunds marginal till tvåan.

– Det gjorde jag på Mantorp förra året, berättar Samuel Yngvesson.

Yngvesson är 31 år och tävlat sedan han var 19.

– Det är morfars motorgener som gått i arv, säger han som en lättsam förklaring till sitt motorintresse.

Han har byggt bilen själv. Det är en ständig process. Det är som att ha ett hus som ska vårdas och repareras hela tiden. Det tar aldrig slut. Tävlingar blir det fem gånger per säsong. Den stripp som VT övervakade i lördags gick inte i någon rekordfart.