För att vara korrekt var det faktiskt ett sällskap om fyra som kom resande från Stockholm, och som klev av tåget i Västervik.
Camilla, Karina och hundarna Musse och Kim.
VT:s utsända möter sällskapet i Stadshotellets foajé för en pratstund innan det är dags för de fyra att promenera Storgatan upp till bokhandeln.
– Ingen av oss har varit i Västervik tidigare. Det här är en fantastiskt mysig stad, utbrister Karina.
Både hon och Camilla arbetar med kläder och mode – men på olika vis.
Camilla designar och skapar dem själv och Karina skriver om kläder och trender ur olika aspekter.
Och faktum är att de är granntanter på riktigt. De bor nämligen i samma hus på Södermalm i Stockholm.
Karina Ericsson Wärn har ett förflutet som konsthallschef och curator men började skriva om mode och trender för 17 år sedan. Hon har skrivit för Svenska Dagbladet, Damernas Värld, DV Mode, Styleby och Scanorama. Men på senare år fokuserar hon framför allt på att skriva böcker på området.
Sedan flera år pendlar hon mellan Stockholm och haute couturens huvudstad Paris.
– I Paris har jag basen för mitt arbete. Jag bevakar en mängd modevisningar och förser Moderådet med rapporter om kommande trender, berättar hon.
I fjol kom Karina Ericsson Wärns mastodontverk "Modebibeln. Den svenska, 1867 - nu". En bok som, precis som titeln gör gällande, berättar om det svenska modets historia.
Camilla Thulin designar, bland mycket annat, klänningar i sitt eget namn samt jobbar som kostymör i teatersammanhang.
Även hon släppte en ny bok förra året, "Stil med Thulin".
Med utgångspunkt från böckerna och det gemensamma tidningsprojektet hoppades granntanterna få chans att prata med Västervikspubliken om allt mellan himmel och jord på onsdagskvällen.
Som exempelvis varför svenska kvinnor gömmer sina överarmar, och om den oskrivna regeln att kvinnor över 40 måste klippa håret kort. Och så vidare.
– Den vuxna kvinnan i Sverige är i mångt och mycket en förtryckt grå råtta. Det finns väldigt många bestämda åsikter om hur en vuxen kvinna bör se ut. Hon ska inte ha långt hår, hon ska använda sparsamt med smink och hon ska inte bära urringat. Med andra ord ska man inte se ut som vi gör, säger Camilla Thulin.
– Det finns tyvärr en åldersdiskriminering i Sverige. I Frankrike, till exempel, där jag tillbringar mycket av min tid är det inte alls som här. Där anses det helt okej för gammal som ung att måna om sitt yttre, säger Karina.
– Vi vill hacka sönder de där oskrivna reglerna. I "Oss granntanter emellan" skriver vi om högt och lågt, politik såväl som flärd. Men vi skriver aldrig om bantningstips, eller om hur man ska eller inte ska se ut, poängterar Camilla Thulin.