Första lördagen i oktober är det upp till bevis när populära dansbandet Elisas från Mariestad kommer på besök.
- Vi hoppas på 500 besökare, då är det precis lagom på dansgolvet.
Vallonen blev snabbt ett inneställe efter invigningen 1959. Under 60- och 70-talen kunde det vara upp mot 1600 besökare som kom med bilar och bussar från alla håll. Idag bussas den danslystna publiken från Västervik, Gamleby och Åtvidaberg.
- Det blir aldrig som förr, men vi blickar framåt och planerar för nya danskvällar. Vi har redan klart med Donnez som kommer den 12 januari nästa år, säger Annica Hagström, sekreterare i Överums folkpark.
Vallonen har kunnat överleva tack vara stort ideellt arbete inom folkets parkföreningen och det kommunala driftsbidraget förstås. En kärna inom styrelsen arbetar hårt för att hålla det stora huset öppet och varmt och därmed hindra det från förfall. Den kostsamma oljan som uppvärmnings källa har ersatts av bergvärme.
Stora delar är helt intakta som det såg ut när det byggdes för runt 1,2 miljoner kronor i slutet av 50-talet. Bland annat bio- och teatersalongen med orkesterdiket.
- Vi har lagt ner mycket tid på att renovera två rum, som kan använda för uthyrning, säger Anita, som är ordförande i föreningen.
Vallonen har valt att inte tillåta servering av alkoholhaltiga drycker under danskvällarna.
- Vi vill att det ska vara som det alltid har varit. Det räcker med kaffe och läsk i serveringen, vad som sedan händer utanför grindarna lägger vi oss inte i. Vi har också väldigt lugna och roliga tillställningar där vaktbolagen knappt har något att göra, säger Anita.