Nu ska jag ut och köpa stjÀrthÄr

Ibland fungerar inte hjÀrnkontoret sÄ bra. Det stÄr liksom still och till sin egen förfÀran hör man hur grodorna skuttar strömhopp ur munnen.

Ull, jag bara Àlskar ull. Att sitta pÄ och att sniffa pÄ.

Ull, jag bara Àlskar ull. Att sitta pÄ och att sniffa pÄ.

Foto: Mostphotos

Krönika2019-10-23 20:30
Det hĂ€r Ă€r en krönika. Åsikterna i texten Ă€r skribentens egna.

Det Àr vÀldigt kul nÀr det blir fel. Och eftersom det i min vÀrld blir lite fel mest hela tiden sÄ fÄr jag mÄnga gapskratt Ät mig sjÀlv. Jag hittade en rolig trÄd pÄ sajten Familjeliv dÀr mÀnniskor delger sina och andras felsÀgningar. Som:

Han Àr bra. Det Àr veke i honom!

Jag har en bekant som envisas med att sÀga "kalabaliken i Denver."

Min pojkvÀn skÀmmer alltid ut mig med blommor och choklad.

NÀr jag var 18 och skulle ta körkort gick jag in pÄ en mack och bad om en överkörningsskylt.

JĂ€garen skjuter ingen hare.

Hon har svimmat! Vi mÄste lÀgga henne i sidostupat framlÀge!

En bekant till mig, som talade om Karl XII, hĂ€vdade glatt att han var aztek. Förmodligen avsĂ„gs asket. 

En vĂ€n pĂ„ Facebook, som Ă€r massör, berĂ€ttade i ett inlĂ€gg hĂ€romdagen hur hon till en kund skulle sĂ€ga: ”Ta din arm bakĂ„t” men rörde till det och uppmanade kunden att ”Ta din bak armĂ„t.”

Ja, den rörelsen kan man ju fundera ett tag pÄ hur man fÄr till.

En annan i FacebooktrÄden Ädrog sig hur hon till sin kvinnliga hyresgÀst sa f-ordet nÀr hon hade bÄde "finna" och "hitta" i skallen och ut kom en kombo. Hon fick ett vÀldigt lÄngt ögonkast tillbaka.

Nu mindes en annan kvinna hur hon i en diskussion –  sjĂ€lvsĂ€kert och med pondus kan man förmoda –  skulle sĂ€ga: ”Jag Ă€r faktiskt bĂ„de pĂ„lĂ€st och insatt!” Men ut kom: ”Jag Ă€r faktiskt bĂ„de pĂ„lĂ€st och pĂ„satt!”

Ja jisses, man fÄr, som en annan under inlÀgget pÄpekade, helt enkelt uppmana sin omgivning att "lyssna pÄ vad jag menar, inte pÄ vad jag sÀger!"

SjĂ€lv var jag pĂ„ hantverksmarknad hemma pĂ„ vischan i helgen och kunde bidra till paraden av felsĂ€gningar. De flesta hantverkare höll till inne i sportklubbens stuga, men Åsa stod utanför med sina stickade, sydda och tovade saker. Bland annat jĂ€ttefina sittdynor. AlltsĂ„ tovade ullrundlar, med lĂ„ng fĂ„rull pĂ„ ovansidan, att ha under rumpan om en stol eller bĂ€nk Ă€r kall.

Men nÀr jag skulle berÀtta för Annica och de övriga i fiket att jag nu skulle gÄ ut och köpa tvÄ sÄdana innan jag Äkte hem, sÄ kunde jag inte för mitt liv komma pÄ vad de kallas.

"StjÀrthÄr" for det genom skallen. AlltsÄ, hÄriga saker man har under stjÀrten. I sista sekund hejdade jag mig. "Köpa stjÀrthÄr." Nej, det lÀt verkligen inte bra.

Men det Ă€r tveksamt om det andra ordet jag kom pĂ„ – och sa – var sĂ„ mycket bĂ€ttre.

"Hej dÄ alla. Nu ska jag ut och köpa rumpluder."