Thomas Kongstad

Sparka bollen!

Del 3 Damfotbollen i kommunen - vill vi, kan vi....

Västervik Vad behöver vi förbättra/förstärka för att utveckla damfotbollen på kommunnivå? Är det dags för riktningsförändring eller är man redan på rätt väg?

Jag tror att damfotbollen är på rätt väg. I dag finns det 3 lag som trivs som grupper och har kul tillsammans, men jag tror också att man måste öka kravbilden, erbjuda fler träningstillfällen, ge motiverade spelare förursättningar att utvecklas och göra en gemensam satsning över klubbgränserna. Det nödvändiga samarbetet mellan IFK Västervik och Västerviks FF har ju varit lyckat, kanske inte resultatmässigt ännu men truppmässigt. Så varför inte?

Hur tycker man från Svensk fotboll att man skall förbereda spelare för seniorspel?

Johan Runnander, Spelarutbildare SmFF tillika tränare för Älmhults IF Damer i div 2, säger så här om att utveckla spelarna:
"-Att man jobbar utefter att bygga en stor plattform i inledningen när tjejerna börjar spela fotboll, så att när tjejerna kommer till åldern 14-17 år har de med sig en bred utbildning för att spela fotboll. Här tycker jag att SvFF har en bra grund i sin Spelarutbildningsplan för föreningen att jobba utefter - det föreningarna behöver göra är att sätta sin prägel på innehållet."

Spelarutbildningsplanen, vad är det?
SvFF spelarutbildningsplan ger förslag på vilka färdigheter och metoder som är lämpliga att träna under olika utvecklingsnivåer. Planen är indelad i de fyra utvecklingsnivåer - fokus ligger på att utbilda spelare i rätt utvecklingsfönster. De fyra nivåerna är: fotbollsglädje 6-9 år, Lära att träna 9-12 år, Träna för att lära 12-16 år och Träna för att prestera 16-19 år.Hur ser det ut hos klubbarna?
Har respektive förening en gemensam spelarutbildning eller använder man sig av SvFFs utbildningsplan som de tränar efter?
Både IFK Västervik och Tjust IF FF har nyligen genomfört SvFFs Tränarutbildning C-diplom (2 dagar), Västerviks FF har genomfört 1 dag och avslutar kursen i juni månad.


Vad behöver utvecklas i kommunen?

Daniel Wessman "-jag skulle säga spelförståelsen, rörelsen utan boll och första touchen. Ett stort problem är att tjejerna inte spelar så mycket spontanfotboll när dom är yngre/små som killar. Sedan ser dom på för lite fotboll live eller på tv.

Ska vi kunna lyfta damfotbollen i kommunen måste det börjas i tidig ålder. Jag tror att alla föreningar skulle behöva sätta sig ner och diskutera hur vi ska få fler tjejer att spela fotboll och hur vi ska locka dom. Är tuff konkurrens av mycket annat. Måste glömma detta med vi och dom tänket i föreningarna och jobba ihop med detta. Finns nog många personer som har bra ideér. Sedan utvecklas alla spelare olika fort och därför är det även viktigt att vi behåller dom kvar i fotbollen länge och hittar på olika saker för kommunens spelare som gör att dom väljer att fortsätta spela fotboll."

Åsa Kongstad "-det spelaren behöver förbättra är spelförståelse, 1:a touch med bollen, farten med bollen, tempoväxlingar - att allt inte går i samma tempo hela tiden. för att vi i kommunen ska få upp ett lag i högre divisioner räcker det inte med att vi har spelare som är nöjda och vill spela med sina kompisar. det kanske räcker en eller två säsonger, utan det måste vara kontinuitet i truppen, dels över tid och dels under säsongen att spelarna prioritera träning och match. Då kan man jobba långsiktigt, matchlikt och positionsanpassat på träning.

Men balansen är hårfin - ställa krav på unga spelare eller låta dem hålla på sina egna villkor... Dock tror jag att man kan skapa olika miljöer. man ska inte vara så rädd för att ställa krav, ha ständiga diskissioner med spelaren om vad vi tillsammans vill - om målsättningen är att gå upp, så måste man få spelarna att förstå vad som krävs."

Daniel Ringdahl "-Jag tror på en varierad träning, såsom vi genomfört första delen av säsongen i Tjust. Omfattande varierad fysisk träning ex Tabata, hinderbana mm kombinerat av bollträning iform av passningsspel i olika former, ytspel på varierade storleksytor blandat med teori i taktik, spelupplägg mm."


Vad tycker då Johan Runnander, SmFF, som jobbar närmare dameliten, att man behöver jobba med för att lyfta damfotbollens nivå.

Spelförståelse
"-De spelare som kommit långt fram i åldern 14-17 år och som också tar steget till elitfotbollen är mycket skickliga på att ta in information. För att utveckla sin spelförståelse har de fått spela mycket matchspel på träningarna och vanliga matcher där deras tränare har ställt frågor till tjejerna som har gjort att tjejerna själva har börjat fundera kring spelet och de beslut de tar när de spelar. De har blivit uppmuntrade i att ta egna beslut utefter vad de ser i spelet."

Teknik är en annan sak enligt Johan
"-jag tycker mig se att många spelare idag är duktiga när det kommer till att genomföra de olika tekniska sakerna när de får göra det isolerat - när det inte finns några motståndare eller fler än en medspelare att ta hänsyn till. Man klarar att spela passningen på 15 meter med precision och hårdhet, och man klarar att skjuta skottet med precision och klarar av att ta emot passningen och få kontroll. Men man får stora problem och klarar inte av det när det kommer in en motståndare eller när det är fler än en motståndare."

Det som var utvecklingspunkterna för ett antal år sedan är samma idag. Vi är samtliga överens om vad som behöver utvecklas, spelförsåelse, teknik framförallt i matchsituation men också isolerat samt antalet träningstillfällen.

Träna spelförståelse, inte bara spela matchsituationer utan även titta på matcher. Hur många utav föreningarna tar med sig sina flick- och damspelare till Myresjö Arena, Växjö, 13 juni för att se Sverige-Skottland? Genrep inför Dam-EM som spelas i Holland i Juli/augusti. eller åker till Linköping för att se Sveriges bästa damlag spela i damallsvenskan. Exempelvis nu på lördag (20/5) spelar LFC mot FC Rosengård på Arena Linköping, kl 15.00På frågan om antalet träningstillfällen svarar Johan så här:
"-Jag tror vi får jobba med samma saker på planen, men framför allt skapa förutsättningar för alla spelare, att ge möjlighet till träning för de spelare som vill träna 2 gånger i veckan och förutsättningar till att träna för de spelare som vill träna fler gånger i veckan. Här krävs det stort samarbete inom föreningarna för att hitta lösningar.

På div 2 nivå har jag uppfattningen om att man ligger på 3 gånger i veckan, men det finns flera lag som tränar 2 ggr i veckan. Tittar jag på våra elitföreningar* så tränar man 4-5 fotbollspass och utöver det har man fyspass. Sen har vi spelare som ännu går i skolan (gymnasiet) som går fotbollsinriktningar som ligger på 7-8 pass i veckan."

*Elitföreningar i Småland är idag Växjö DFF och IFK Kalmar, där bägge lagen spelar i Elitettan. Efter 5 omgångar leder Växjö DFF serien och IFK Kalmar är på tredje plats.

För att sammanfatta allt så kan jag säga att kommunlagen i Västervik totalt sett har kvalitén på spelarna, engagerande och kunniga tränare, men för att lyckas nå förbundsserierna så måste man gemensamt satsa mot detta samtliga föreningar och som jag skrev i ett tidigare inlägg i början av mars "Träna över gränserna i framtiden" för att hitta lösningar för de som vill träna mer eller mindre.

De största frågorna att lösa är inte hur man tränar teknik eller spelförståelse utan:
Vill föreningarna satsa och kan de ge tjejerna rätt förutsättningar?
Vill spelarna spela i div 2 eller div 1, med allt vad det innebär?
Är svaret JA på dessa två frågor, då kan vi ha ett damlag i div 1-2 inom några år.

Med den samsyn som finns bland tränarna, är min fråga till Daniel, Daniel och Åsa: När skall ni ses för att diskutera gemensam satsning över gränserna?Ovanstående kan man givetvis applicera till pojk- och herrfotbollen också. Kommande helg arrangerar Smålands FF utbildningsläger 3 för pojkar 14 år i Storebro. då skall jag vara med som instruktör på söndagen, det skall bli kul och intressant att träffa och se dessa spelare, kommunens framtid, i aktion. 28 spelare av lägrets deltagare kommer från kommunklubbarna Hjorted GoIF, IFK Västervik, Tjust IF FF, Västerviks FF och Överums IK.
Nästa vecka tittar vi på termen spelförståelse i fotboll

Sparka Bollen!Del 2 Damfotbollen i kommunen - vill vi, kan vi....

Västervik Nu verkar det ju som om att damfotbollen i Västerviks kommun har gjort en omstart, börjar titta framåt och förhoppningsvis uppåt. Vad krävs det för att ta steget upp i förbundsserierna, för att få svar på det tog jag hjälp av de inblandade i kommunens damlag. Vad krävs och vill man? Det var frågorna som Daniel Wessman (Ankarsrums IS Dam), Åsa Kongstad (Västerviks Damfotboll) och Daniel Ringdahl (Tjust IF FF Dam) försökt besvara.

Damfotboll i kommunen

Vad krävs för att kliva upp i seriesystemen?

DW: -För att kliva upp i seriesystemen så krävs det en bredd och en träningsvillig trupp. Spelare som står för det dom säger före säsongen om hur mycket dom vill satsa och hur mycket tid dom vill lägga ner.

ÅK: -Det krävs att man har en kontinuitet i truppen, dels över tid och dels under säsongen att spelarna prioriterar träning och match. Då kan man jobba långsiktigt, matchlikt och positionsanpassat på träning och man får en chans att spela med en grund start 11:a. Det behövs en blandning i laget av rutin och unga "nya" spelare så man får en åldersspridning. Det behövs en trupp där i princip samtliga spelare är överens om målsättningen och att de förstår vad som krävs och också går all in. Sett utfrån "mitt" lag så behöver vi också träna fler tillfällen i veckan, med både kvalité och kvantitet, se ovan.

DR: -Som tränare på seniornivå tror jag ändå generellt att man har ett stort inflytande på lagets/klubbens målsättning, där man utifrån träningsupplägget "formar" lagets kapacitet. Fotboll i stort handlar ju mestadels om att orka löpa i 90 minuter, så även i damfotboll, så en grundläggande fysik på försäsongen är A och O. Sedan får man titta på vad man har för material i truppen och därefter hitta en spelidé och formation som man tror att man får ut mest av laget. Sedan kan den ändras match efter match, men ändå ha en trygg grund att luta sig emot. En annan komponent som måste finnas med är glädje, både på och utanför planen. Man kan ha ett jättebra lag på pappret, men utan det, så skördas aldrig framgångar.

Vill spelare, ledare och förening spela på så hög nivå som möjligt?
eller nöjer man sig med att spela på "lagom nivå?

DW: -När det gäller att spela på så hög nivå som möjligt så hoppas jag att alla föreningar vill det. Ekonomin är väl det största bekymret för föreningarna eftersom det är stor skillnad på resekostnadersna mellan de olika divisionerna på damsidan.

Ledare tror jag alltid vill uppåt om rätt förutsättningar finns.
Hos spelarna finns det väl alltid en blandning av hur mycket dom vill satsa. En del vill bara uppåt och är beredda på att satsa allt och en del vill spela bara för att det är skoj och för kompisarnas skull, sedan finns det dom som ligger där emellan. När det gäller spelarna så finns det idag många spelare som håller division 2-nivå på damsidan i kommunens 3 damlag.

ÅK: -Jag tror sällan det är ledarna som inte vill gå upp, i alla fall inte medvetet. Men bland spelarna i kommunen känns det som man är ganska nöjd. Man är nöjd om man får spela/träna ett par gånger i veckan. Jag tror att många är medvetna om vad som krävs för att gå upp, men jag tror inte man är villig att satsa det, utan som sagt är nöjd med sin nivå. Dock är detta utifrån våra tre säsonger bakåt som har varit oerhört tuffa och jag tror att tjejerna mår bra av att starta om, att de behövde få "landa lite" och inte alltid vara tvungna att prestera på sitt yttersta för att lyckas.

När vi spelade i div 2 så var föreningen tydlig med att deras önskan/målsättning var att damlaget skulle spela i div 2, men samtidigt fick vi inte stöttningen för att klara av det uppdraget, ffa i tränarrekrytering och spelarrekrytering.

Nu är föreningens (VFF) främsta mål att behålla damlaget - att det är viktigt för föreningen och flicklagen att det finns ett representationslag på damsidan.

Vill vi? Kan vi?

Tränare/ledare JA

Med rätt förutsättningar och rätt uppbackning vill de. En av drivkrafterna som tränare/ledare har är ju att få se spelarna lyckas med det man försöker utveckla, förbättra och förädla i veckorna på träningsplanen mot så bra motstånd som möjligt.

Spelare NJA, till viss del
Vissa delar av det totala antalet tjejer vill spela på bra/hög nivå. Tyvärr är det väl idag som på herrsidan, att man vill spela så högt upp som möjligt i seriesystemen men till så liten insats som möjligt.

Jag läste en intervju med en damspelare på div 2-nivå i en annan tidning.  
-"fotbollen tar väldigt mycket tid. Jag har ledsnat lite. Själv planerar jag mitt liv efter fotbollen, men alla har kanske inte samma prioriteringar som jag.
-Är det stor skillnad på just den biten jämfört med för tio år sedan?
-Ja, absolut. För bara fem år sedan var det ingen som åkte på konsert eller släktträff när det var fotbollsmatch."

Föreningens inställning
Klubbarna vill säkerligen att lagen skall spela så högt som möjligt, men har svårt att rekrytera ledare till en damsatsning eller så finns prioriteringarna någon annanstans för de inblandade i föreningarna.

Kan vi?
JA! förutsättningarna finns i form av spelare (mängd/kvalite), ledare (kompetens/energi) och yttre förutsättningar (planer/träningstider). Det gäller bara att någon förening eller samtliga föreningar tillsammans vågar/vill gå i fronten och ge tjejerna och deras ledare rätt förutsättningar. Med rätt förutsättningar menar jag en organisation som från föreningen/-arna stöttar runt ledare/spelare. Då kan man också få med spelarna på resan, som är längre än en säsong. Två kanske tre säsonger.

Förebilder

Dagens flicklagsspelare behöver både spelare och ledare, helst kvinnliga, som förebilder, samt att de också behöver titta på mer fotboll. De bästa förebilderna är de som finns i närområdet, de som de kan hälsa på och prata med vid träningen, se på deras matcher/träningar och identifiera sig med, men även också de damspelare som finns på yttersta nivå.

Visst vore det roligt att få möta Färjestadens GoIF (div 1), Vimmerby IF (div 2) mfl och känna att man har chans/möjlighet till seger.

Vad säger de fotbollsansvariga i AIS, IFK, Tjust och VFF - Kan ni? Vill ni? Eller är ni nöjda?

I nästa inlägg (Del 3 Damfotbollen i kommunen - kan vi, vill vi....) skall vi se om vi kan komma fram till vad som behöver utvecklas på kommunnivå eller är det samma moment/detaljer att förstärka/förbättra som det var för 10 år sedan. Finns det en samsyn bland de lokala damtränarna, mina tidigare erfarenheter av flick- och damfotbollen och hos nuvarande spelarutbildare i Smålands FF, Johan Runnander? Vi lyssnar, så får vi se.

Fram till dess kan ni ju åka och titta på ovan nämnda damlag  i div 3 Östra Dam,
där alla tre lagen spelar på söndag (14 maj)

Kl 17.00 Frödinge/Brantestad SK - Västerviks Damfotboll
Spelplats: Lundavallen, Frödinge

Kl 18.00 Tjust IF FF - Ankarsrums IS
Spelplats: Hammarvallen, Loftahammar

Sparka Bollen!

Damfotbollen i kommunen - Vill vi, kan vi.....

Västervik Nu verkar det som att damfotbollen i Västerviks kommun har gjort en omstart och börjat titta framåt och förhoppningsvis upppåt. Finns kvalitén på spelarna och ledarna? Vill spelare och ledare bli bättre och spela på en högre nivå? Vill föreningarna att damlagen skall konkurrera med herrlagen om uppmärksamheten och stödet?

Ja, det finns duktiga spelare i kommunlagen.
Ja, det finns kompetenta tränare i kommunlagen.
Njaa, det är roligare och "större" att arbeta för herrfotbollen, man ser oftast herrlagen som föreningarnas representationslag.

Varför är det så?
När det gäller nivån så är den divisionsmässigt likvärdig på herr- och damsidan. Träningsmässigt så tränar man lika mycket/lika lite i herr- och damfotbollen, så av de anledningarna behöver man inte göra skillnader på stödet/engagemanget. Det troliga är att när man tillfrågar/tillsätter personer i positioner som skall driva seniorfotbollen vidare (styrelse, fotbollssektion, tränare), så är det ofta före detta spelare och då oftast herrspelare som tillfrågas och tyvärr då så faller sig herrfotbollen mer naturlig och mer intressant att arbeta för.

Under perioden 2008-2011 var jag anställd som spelarutbildare på flick-/damsidam hos Smålands FF. Mina uppgifter var bl.a att bevaka, stödja och utbilda de flickspelare som var med i Svenska FFs 40- resp. 60-grupper (potentiella landslagsspelare), vara förbundskapten för Smålandslagen och vara SmFFs förängda arm på "fältet" samt komma närmare spelare, ledare och föreningar för att utbilda dem mer.

Under denna period så tittade jag på många matcher och träningar inom damfotbollen i Småland. Då pratade vi (SmFF och SvFF) mycket om svenska flicklandslag i ett internationellt perspektiv avseende Teknik - Fysik - Spelförståelse. Med andra ord vad man var bra på och vad behövde man förbättra inom flick- och damfotbollen.

Vid den tidpunkten var trenderna inom internationell flickfotboll att...
- tillslaget har utvecklats
- spelare började få precision i crossbollar
- fler lag betonade vinklar i passningsspelet för att med funktionell teknik bli mera rättvänd och spelbar
- fler utvecklade kombinationen spelförståelse och teknik.

Vad var vi i Sverige bra på?
- en bra isolerad teknik
- tekniskt (inte alltid taktiskt) en bra första touch
- tekniken i det korta passningsspelet
- en bra grundfysik

Vad behövde vi förbättra
- allmänt öka farten i teknikmomenten
- huvudspelet
- tillslag, precision i den längre passningen
- speluppfattning - värderingar/beslut i matchsituationer

Hur ser det ut idag?
Fundera på det! Bryt ner det till kommunfotbollens nivå (man skulle även kunna ta med herrfotbollen i kommunen om man vill).
Är det fortfarande samma saker som behöver utvecklas på flick-/damsidan för att kunna bli bättre som individuell fotbollsspelare och spela i förbundsserierna som lag?  

Idag har jag inte lika bra koll på damfotbollen, men jag har lyssnat med representanter från de som jobbar hårdast med damfotbollen( lagens tränar-/ledarteam) i kommunen för att få en bild. Dessa är Daniel Wessman (Ankarsrums IS Dam), Åsa Kongstad (Västerviks Damfotboll) och Daniel Ringdahl (Tjust IF FF Dam).

Detta skall vi ta reda på i nästa inlägg av Damfotbollen i kommunen - vill vi, kan vi.... Del 2

Sparka Bollen!

Är damfotbollen på väg framåt?

Västervik Förra veckan frågade jag om Tjust hade något stort på gång.
Tyvärr hade jag bara möjlighet att se ca 60 minuter av matchen mellan Västerviks Damfotboll och Tjust IF Dam, som slutade med seger för Tjust med 0-2 men kunde ändå få en uppfattning om Tjust Dam och Västerviks Dam.
VDF var spelförande men uddlösa i sista tredjedel. Tjust var farliga vid Västerviks bolltapp med snabba omställningar bakom VDFs backlinje och i ytterzoner. Två olika spelsätt, i alla fall under andra halvlek, tränare som hade olika sätt att dela ut direktiv på och även innehållet i instruktionerna till spelarna var det skillnad på.

Tittar man på 2016 så åkte dåvarande VFF ur div. 2, AIS kom tvåa i div 3 och tackade nej till avancemang, Tjust åkte ur div. 3 men fick en fribiljett tillbaka och tog den samt IFK Västervik som också åkte ur div 3. Förra året fanns det 4 damlag i kommunen, men i år tog Västerviksklubbarna (VFF och IFK) ett stort steg genom att samarbeta över gränserna i ett nytt lag, Västerviks Damfotboll. Detta var ju antagligen livsnödvändigt för att kunna bedriva damfotboll i Västervik, då man samtidigt i Ankarsrum och Gamleby också satsar på damlag.

Alla tre lagen spelar i år i samma serie, div. 3 Östra Dam. Kul med många derbymatcher kan man tycka, men är det utvecklande för tjejerna spelmässigt? Spelar man för att ha kul tillsammans? Eller för att bli så bra som möjligt?

Finns det förutsättningar för spel i högre serier för damlagen i kommunen?
Är det spelarna som skall bestämma det eller vad säger klubbarna?
Vilken stöttning får tjejerna av sina klubbar? Är damfotbollen likvärdig med herrfotbollens status i kommunen?

Generellt sett kan man nog säga att damfotbollen är på väg framåt igen, kompetens bland spelare och tränare finns. Det gäller bara bestämma riktningen och förstå vad som krävs.

Jag hoppas att någon gör det, men vad krävs det för att kliva uppåt i seriesystemen, förutom spelarnas vilja? Vad måste bli bättre?

Det skall vi se om vi kan få svar på nästa vecka.
Fram till dess hoppas jag att det blir tre segrar och nio poäng för kommunens damlag i helgen.

28/4 kl 19.30  IFK Kalmar B - Västervik Damfotboll
(Spelplats: Gröndals IP/Kalmar)
30/4 kl 14.00  Tjust IF FF Dam - Vimmerby IF B
(Spelplats: Tjustvallen/Gamleby)
30/4 kl 17.00  Hultsfreds FK - Ankarsrums IS Dam
(Spelplats: Knektavallen/Hultsfred)

Sparka Bollen!

Det gick ju som väntat, nästan.....

Västervik Nu är jakten igång på seriepoäng, och det gick ungefär som väntat och tippat med några undantag.

Tjust IF Dam som jag tippade skulle förlora med klara 0-4, tog istället en säker 5-2 seger. Enligt rapport så var dominansen stor under 90 minuter. Det skall bli kul och intressant att se Tjust IF FF Dam på söndag i derbyt mot Västerviks Damfotboll. har Rolf Landin/Daniel Ringdahl något stort på gång?

Ankarsrums IS Dam som är en av seriefavoriterna i div 3 förlorade hemma mot Mörbylånga GoIF med 0-3, där var ju mitt tips 3-1. Var detta en olycklig start eller? Visserligen hade Mörbylånga ett par spelare som fanns med i den spelartrupp som jag tillsammans med Jenny Wirell och Mikael Krantz hade i Cup kommunal för Smålands FF, flickor födda 1994, för ett antal år sedan. Så visst finns det kvalité i Ölandslaget, men det sägs ju likadant om AIS-laget, så nu gäller det tillbaka till träningsplanen och rätta till det som gick fel tills nästa match.Jag tänkte fortsätta att tippa de övriga kommunlagen som går in i seriespel nu i helgen.

BK Boston - B.O.IF (fredag 21/4 kl 19.00)
Ikväll spelar ett "nytt" spelande B.O.IF premiär mot nya Vimmerbylaget BK Boston. BKB, som är ett spelande konstgräslag som försöker spela med rörelse och fart, kommer att ge B.O.IF stora problem. Hälsningen från Boston är: "- Mot ett sådant lag ska vi ha fördel att spela på konstgräs. Det skall bli vinst. Vi kommer att springa som aldrig förr". På konstgräset kammar tyvärr B.O.IF noll i premiären.
Mitt tips: 4-1

Överums IK - HMIS (Lördag 22/4 kl 13.00)
ÖIK fick sin bortapremiär mot Hebe inställd. Nu är det dags för hemmapremiär på lördag istället. Överum ställs mot ett Bäckseda som många tror kommer att tillhöra serietoppen, fast jag tror att många i vår kommun inte känner till. Bäckseda vann enkelt i premiären med 4-1 mot Fårbo FF, dock på konstgräs i Vetlanda. Nu skall de åka till Överums IP och naturgräs, det blir något helt annat och allt vad det innebär. Överums IK har fått ytterliggare en vecka att träna ihop laget. Kan bli ett kryss.
Mitt tips: 1-2

Gunnebo IF - HMIS (Söndag 23/4 kl 14.00)
Ett Gunnebo som har en betydligt bredare och bättre trupp i år, vilket skall innebära topplacering i år enligt dem själva. De möter ett HMIS som tror att de kommer att stå som seriesegrare i höst. Detta gagnar ju för en toppmatch på Gunnebo IP mellan två topplag, men tror att HMIS är alldeles för bra för GIF tyvärr.
Mitt tips: 0-3

Hjorted/Totebo - Edsbruks IF (Tisdag 25/4 kl 19.00)
Nytt kommunderby, denna gång på Tollevi, Totebo. Här kommer Robin Lundahl & co vinna enkelt, dock tror jag inte det kommer att tillåtas något publikfriande spel men målen kommer att trilla in med jämna mellanrum.
Mitt tips: 0-4

Tyvärr är mina tips denna vecka idel förluster för kommunlagen i sina premiärmatcher, så denna gång hoppas jag att få bidra med mer än att få tillbaka i utdelning. Men eftersom mitt spelkort är kopplat till Gräsroten, Svenska spel som avsätter 50 miljoner till ungdomsidrotten, så kommer en del förhoppningsvis ungdomsidrotten tillhanda.Nu är det bara Hammarsgärde BK som är kvar att starta sin jakt på poäng. De går in i seriespel, fredag 28/4, då de möter Södra Vi IF på hemmaplan. Övriga kommunlag går in i omgång 2 i helgen.

Sparka bollen!

P.S Jag väntar fortfarande på inbjudan, jag lovar att ta med fikabrödet, så kan vi diskutera spelidéns vara eller icke vara och även 110-37-SCO.

 

Fotbollsinstruktör, senast i Västerviks FF. Nu 2017 byter jag fokus och skall blogga om den lokala fotbollen i Västerviks kommun, små som stora spelare och lag. Här kan ni läsa om kommunens lag, spelare, ledare och deras försök till tunnlar, bredsidepassningar, fotbollsträningar plus mycket, mycket mer.

  • Senaste blogginläggen
  • Mest lästa bloggar

Bloggar

Politikerbloggar