Sofia Nilsson

Sofias viktblogg

Sofia Nilsson är en tjej född 1985. VT har tidigare i en rad artiklar följt hennes kamp för att gå ner i vikt. Här bloggar hon om sitt liv.

Känslostyrd

Mina känslor styr verkligen vad jag äter. Börjar fundera på om man skulle börja hos psykolog eller liknande för att bena i sitt inre och kanske på den vägen reda ut sitt känslonät och ätarbeteende. För vägen till viktnedgång känner jag till, vore konstig annars i och med att jag under de senaste 7 åren försökt och även lyckats bitvis.

Jag vägrar fortfarande operation och är fast besluten om att jag ska lyckas.

Det finns en tjej som bloggar under namnet köttbullen som under en ganska lång tid arbetat med just sitt inre och har genom bland annat samtal lyckats få ett hälsosamt tänk med goda viktresultat.  

Jag mår otroligt bra i dagsläget men vet med mig om att känslorna styr suget. Som nu när jag studerar, det blir så lätt att man köper en påse godis som man sitter och småäter halva natten av i ett desperat försök att hålla hjärncellerna vakna för att få ihop den sista delen i skolarbetet.

 

Något som verkligen kan hjälpa mig och som delvis ger mig möjlighet att bena i mina tankar är Itrim och min nya hälsocoach. Jag klickade inte alls med min förra och gick i flera månader med dåligt samvete över att jag ville byta. I stället för att säga att det inte fungerade med henne valde jag att inte gå dit och stack med det huvudet i sanden. Tröttnade på mitt fega beteende och tog tag i det i början av året, nu har jag en ny coach och nya mål satta.

Tyvärr har året börjat ganska dåligt då jag först åkte på en halsfluss som behandlades med antibiotika, några veckor senare fick jag förkylning med feber och efter det tillfrisknandet dröjde det inte många veckor förrän jag insjuknade i halsflussliknandesymtom igen. Det är först nu som jag börjar må bra igen och hoppas innerligt att jag slipper fler bakslag i hälsan. Har sedan årsskiftet tappat 4 kilo i alla fall så går åt rätt håll!

 

Nu fortsätter året, kampen och livet. Visst är det underbart!

Och snart är våren här, i Uppsala har vi haft fantastiskt väder idag och med det promeneras det extra mycket <3

 

Livet blomstrar

Hej kära bloggläsare!

 

Min frånvaro blev längre än väntat men livet har verkligen blomstrat och sugit tag i mig ordentligt.

Jag klev av mitt arbete inom personlig assistans, trots att jag erbjöds en högre tjänst och bättre lön. Arbetet i sig var toppen och jag trivdes otroligt bra med arbetsuppgifterna och brukaren. Men att ständigt jobba i motvind med ett assistansbolag som jagade pengar och enbart såg till sitt eget bästa gjorde det hela tungrott. Att dessutom arbeta i ett team där hälften av personalen drog fötterna efter sig och gjorde så lite som möjligt tog udden av det hela. Jag försökte längre rädda situationen då det började knaka i fogarna, dock var det ingen som lyssnade. När allt hade gått för långt och skadan redan var skedd ville företaget ta in mig för att städa upp. Nej tack sa jag och lämnade min arbetsplats.

Fast jag lämnade den inte rakt av utan föll fint in i mitt livs stora dröm. Jag hade kommit in på en djurvårdarutbildning och gick direkt från helvete till paradis. Jag har sedan dess haft fullt upp med studier.

VT har nu sagt att det ska komma upp minst ett inlägg var annan vecka men gärna ett i veckan för att bloggen ska få vara kvar. Jag vill självklart fortsätta blogga här på VT så tänkte sikta på ett inlägg i veckan framöver. Får se det som en paus i pluggandet helt enkelt. Tur det finns larm att sätta på mobilen för oftast handlar det om att jag glömmer bort att uppdatera.

 

Eftersom det gått en tid har jag en hel del att berätta...

Nöjer mig så här för nu och så hoppas jag att det finns några läsare kvar!

 

 

Semestertider

 

 

Jag och sambon har just avverkat vår första semestervecka. Vi tog oss till Norge med husvagn och slog läger på en camping i Geiranger. Otroligt vackert men tyvärr dåligt väder mest hela tiden förut en av dagarna. Vädret fick oss att packa ihop, bege oss över till den svenska sidan (och solen) och till en gammal favorit, Funäsdalen.

Vi fick strålande väder och med det tog vi oss ut på dagliga fjällturer på över milen varje dag. Slutligen nådde regnet även Härjedalen och fick oss därmed att packa ihop för hemfärd mot Uppsala.

Innan semesterstarten påbörjade jag nedtrappningen av mina måltidsersättningar för att vänja magen vid riktig mat. Typiskt nog lyckades jag glömma mina ersättningar hemma när vi packade husvagnen inför Norgeresan och jag fick därmed börja äta vanlig mat lite tidigare än planerat. Jag tycker det har fungerat bra även om jag möjligtvis har svävat ut utanför ramarna stundvis. Vågen hemma stod i alla fall stilla på den senaste vikten vilket var skönt men ändå en väckarklocka för att jag verkligen måste skärpa mig trots att det är semester. Har sedan dess haft ett antal diskussioner med mig själv vid glassboxen, jag har letat glassar med låga kcal men har slutligen lämnat alla godingar åt sitt öde och valt att avstå.

 

Sedan vi kom hem har jag försökt att ta en cykeltur varje dag. Trots att jag inte cyklat så mycket på hela sommaren har jag under mina senaste turer lyckats höja min snitthastighet. Det om något känns inspirerande!

 

Det återstår nu dryga 4 veckor av semestern och några kortare resemål och utflykter är inplanerade. Det blir det klassiska Ullaredsbesöket, en sväng över Östersjön till Åland och så har jag så klart lite hundaktiviteter inplanerade.

 

Jag fortsätter att njuter av ledigheten och så återkommer jag hit till bloggen då jag har en stund över i alla sommaraktiviteter.

 

Trevlig sommar och se till att njuta!

 

 

Några mobilbilder ifrån semestern i Norge och Sverige. 

 

NORGE

Utsikt från husvagnen på campingen i Geiranger. 

Bra träning 

 

SVERIGE

Utsikt ifrån Funäsdalsberget

 

Gaston som börjar bli en stor pojke fick hänga med på sin första semester och han stortrivdes verkligen med att fjällvandra- bäst var alla vattendrag som man kunde plaska runt i 

Lätt som en fjäder

Uppsala I torsdags tog sambon och jag med oss hundarna på en runda vi inte gått på länge. Bitvis var det kuperad terräng med viss stigning men annars ganska plant. Jag sprang stundvis tafatt med hundarna och kände verkligen av energin i min kropp. Hela promenaden kändes så extremt lätt. Att promenera runt hela sträckan har tidigare inte varit några bekymmer men denna gång hade jag verkligen sådan energi i hela kroppen. Jag kände mig så lätt, allt flöt bara på.

 

Nu under kvällen tog jag en promenad med hundarna och kunde inte låta bli att jogga, sprinta och allmänt känna av kroppens form. Mitt flås är inte det bästa men den lätthet jag känner är nästan berusande. Blev ordentligt svettig efter rundan i alla fall och så fantastiskt glad över viktminskningen som verkligen börjar kännas även om jag fortfarande har svårt att se någon skillnad i spegeln. 

 

 

 

 

Dagens viktInvägning på Itrim Nr 1 starten: 122,1 kg (!!!)

Invägning på Itrim Nr 2 efter 1 vecka: 116,2 kg

Invägning på Itrim Nr 3 efter 3 veckor: 112,6 kg

Invägning på Itrim Nr 4 efter 5 veckor: 107,6 kg

 

Viktminskning sedan förra vägningen: 5 kg

 

Total viktminskning: 14,5 kgDet är helt otroligt! Det känns nästan overkligt och jag tvivlar ibland på de siffror som vågen visar. Har dock vägt mig på tre olika och alla visar åt samma håll.

En före detta Västerviksbo som i grund och botten kommer ifrån Eskilstuna men som idag är bosatt i Uppsala tillsammans med sambo och en drös fyrbenta vänner. Största intresset är djur men träning, inredning, shopping, fotografering, utflykter och spontana äventyr är annat som förgyller mitt liv. 

KONTAKT: sofia_nilsson@live.se
  • Senaste blogginläggen
  • Mest lästa bloggar
Sparka bollen!
Sparka bollen!

Bloggar

Politikerbloggar